Ajungem în timp să înțelegem că deși totul e atât de la îndemână în orașul colorat și zgomotos, că putem procura mâncare gata făcută doar dând un telefon, că deși nu ne murdărim pantofii eleganți prin colbul drumurilor neasfaltate de la sat, și deși e plăcut să savurezi câte o băutură sofisticată sau o cafea aromată pe la terasele elegante din oraș, când vine vremea odihnei, a relaxării și a deconectării, căutăm febril să fugim de toate acestea.

Căutăm liniște, aer curat, plimbări chiar și pe drumuri prăfuite, foc în șemineu sau natură verde și proaspătă cu miros curat de pădure și de flori, grădini largi cu fel și fel de plante și pomi cu rod, un hamac la margine de pădure sau un vin fiert în jurul focului, căutăm locuri vechi și legende, căutăm cântecul păsărilor în dimineți proaspete lângă un ceai sau o cafea aburindă, căutăm poveste și bucate simple dar cu gust, căutăm locuri care să ne dea sentimentul că am ajuns acasă.

Pe localm, noi găsim astfel de locuri, și atunci când le găsim, suntem bucuroși că există și că vi le putem oferi ca să știți că puteți face și voi parte din povestea lor. Iar liniștea pe care o căutați atunci când mergeți în vacanță, atmosfera caldă și primitoare, natura mereu proaspătă, bucate gustoase și simple, confortul necesar pentru a vă putea bucura de toate acestea, le găsiți aici, la noi, în satul românesc, unde pe ici pe colo, nasc și renasc locuri și case ce câteodată te fac să reconsideri ideea de fericire. Locuri în care te simți acasă, te simți bucuros și uneori nici nu știi exact de ce.

Un astfel de loc este Casa Domestic. Așezată în comuna Viștea din județul Brașov, comună străjuită la miazăzi de crestele aprige ale Munților Făgăraș și la miazănoapte de râul Olt, chiar în inima Tării Făgărașului.

În casă pare mereu că e sărbătoare, indiferent de temperaturile de afară. Te primește caldă și veselă, cu 5 camere spațioase și curate, aranjate și decorate, fiecare în mod diferit, dar confirmând de fiecare dată ideea de autenticitate și confort, un living larg cu șemineu unde focul se face cu lemne și o bucătărie unde ai tot ce trebuie și poate chiar mai mult, începând de la tacâmuri și până la mașină de spălat vase. Totul pus cu grijă, pentru starea ta de bine.

Povestea casei este o poveste a prieteniei, sentiment pe care gazda a dorit să îl aducă în prim plan prin atmosfera primitoare, accentuată de decorurile nu neapărat moderne, cât alese într-un fel personal, aș spune chiar liber de rigorile tendințelor actuale și dedicat vieții simple și tradițiilor așezate de la sat.

Este o casă prietenoasă, o moștenire de familie, căreia gazdele au vrut să îi păstreze din elementele vechi și să le recondiționeze într-un stil personal pe cele care au avut nevoie să fie recondiționate. Dar în esență, iubitori de România de la sat, au crescut aici conceptul de acasă.

Și este la fel de primitoare pentru familii cât și pentru team building-uri sau chiar pentru când lucrezi de acasă, dar de la o casă unde auzi ciripit de păsărele, privești munții și respiri aer curat. Felul în care a fost recondiționată la exterior dar mai cu seamă la interior, o încadrează perfect în peisajul satului și redă tuturor celor care îi calcă pragul o bucățică din firescul și ritmul molcom al vieții de aici din satele din Țara Făgărașului.

Iar dacă îți place ceva din decor, poți uneori să cumperi acel ceva. Trebuie să întrebi gazdele, pentru că ar putea fi posibil să poți să duci cu tine, o bucățică din casa Domestic, casa ta de vacanță.

p.s. Cățeii sunt bine primiți și ei.