Ospitalitatea vine, cred, din bunăvoință, din dragul acela de a-ți vedea oamenii care îți calcă pragul casei, că se simt bine la tine, și că ar mai veni. De aceea probabil că o pregătire bună în domeniu poate atinge nivelul de excelență atunci când fondul e bun, fără nicio pregătire. Când îți place ceea ce faci și cu atât mai mult când ceea ce faci vine din suflet. O realitate care a fost cândva, demult, în copilărie, un vis.

Loredana de la Pensiunea Casa Matei și Pensiunea Berca, din inima Buzăului, este omul care are grijă ca totul să funcționeze armonios, împreună cu echipa care îi este alături în această călătorie a apropierii de oameni – oaspeții pensiunii. Se pregătesc de ceva ani buni să primească musafiri, participând la cursuri și seminarii în domeniu. Se pregătesc până la excelență. Este omul de nădejde al Casei Matei, manager în turism și profesoară de pian. Și poate deloc întâmplător, reușește să armonizeze în mod fericit arta cu ospitalitatea.

Doamna Simona, proprietara pensiunii își încurajează membri echipei să se pregătească permanent în domeniul ospitalității. Este medic stomatolog, manager în turism. maestru bucătar și somelier. De când a deschis Pensiunea Casa Matei, în ianuarie 2007, a șlefuit permanent abilitățile de a-și primi oaspeții, și pe ale dumneaei, dar și pe ale fiecărui membru din cei 18, care se îngrijesc ca tu să ai o vacanță grozavă, cu servicii nu aș spune perfecte, ci corecte. Însă doamna Simona, preferă să rămână „omul din umbră”. Cel care își pune în lumina reflectoarelor oamenii și meritele lor și care, în prezent, formează o echipă HORECA super performantă.

Atunci când cauți liniștea naturii, îmbinată cu confort, curățenie, mâncare bună și servicii orientate către bunăstarea ta, le găsești la Casa Matei. La fel cum găsești aici relaxare, în grădina superbă, pe malul râului Buzău, odihnă în camerele curate și mâncare bună, tradițională.

Masa se poate lua la pensiune, în restaurant, și sunt șanse mari să îți bucuri papilele gustative, la fel de mult cum te bucuri și tu de o gazdă bună.

Pensiunea găzduiește an de an Festivalul celebrilor cârnați de Pleșcoi și este singura pensiune culturală din Romania, titulatură dobândită ca urmare a implicării în viața culturală a zonei și mai ales a implicării oaspeților casei în descoperirea valorilor culturale locale, plus premii și alte mențiuni pentru „ospitalitate si rafinament”, din partea unor ghiduri recunoscute de turism european.

Regiunea Buzăului, deși pare că este undeva la coada listei de opțiuni atunci când pleci la drum, în vacanță, te surprinde. Vei descoperi locuri fascinante, încărcate de istorie și legendă, spectaculoase și misterioase deopotrivă.

La Casa Matei ești un musafir bine primit, iar zona are câteva locuri inedite în Romania pe care nu le-aș rata: Muzeul de Chihlimbar, Vulcanii noroioși, Focul viu, așezările rupestre din nordul județului, unele dintre ele locuite din preistorie de către sihaștrii.

Rezervă câteva zile pentru o vacanță în care tot ce trebuie să faci este să te așezi la drum, apoi să te deconectezi de oraș și să începi o aventură prin Țara Buzăului.

Poți rezerva cazarea aici:

Dacă treci prin zonă și îți dorești doar să încerci preparate inedite, ciorbă de babic, de linte cu costiță, de fasole cu corcodușe, sarmale și multe altele, poți rezerva aici: