de la 400 RON
REZERVĂ

Casa tradițională Schiulești

Schiulești, Comuna Izvoarele, Județul Prahova Vezi locația pe hartă
Fără Scor Niciun Review
0/5
100% din oaspeți recomandă

Casa de vacanță este renovată total în mai 2020, și s-a încercat păstrarea spiritului gospodăriei tradiționale țărănești de la munte, dar cu facilitățile indispensabile confortului urban. Dispune de 2 dormitoare, ambele cu pat matrimonial mare și foarte mare, de culoare albă, bucătărie complet dotată și utilată (frigider, plita ceramică, masă cu scaune, chiuvetă, veselă, toaster, cafetieră, cuptor cu microunde, sandwich maker), baie ultramodernă, cu duș de sticlă, ghiuvetă din lemn de tec, și un living între cele 2 dormitoare dotat cu canapea extensibilă, în care se poate dormi foarte comod. Fiecare cameră poate fi folosită independent (fără trecere).Pentru perioada rece exista o incapere, gen terasa, dotat cu incalzitor de terasa.

În curte se regăsește o terasă din piatră, barbeque, mese din lemn pentru terasă, și o bucătărie exterioară, dotată cu ghiuveta, aragaz, masă. Curtea se continuă cu grădina și livada, unde te poți bucura de cântecul păsărelelor, și susurul râului Crasna din hamac, balansoar, sau șezlong. Casa de vacanță se închiriază cu tot cu spațiul pentru relaxare din livadă. Dacă ai noroc, te poți bucura de degustări de fructe, în funcție de sezon.

Casa de vacanță este situată în satul Schiulești, localitatea Izvoarele, jud. Prahova, în zona submontană a Carpaților de Curbură, traversată de râul Crasna. Este ultimul sat înainte de a începe muntele Ursoaia, motiv pentru care și traficul auto este extrem de redus, iar șoselele sunt foarte bune. Localnici sunt ospitalieri si te poti bucura de produse traditionale naturale.

Satul este foarte liniștit și puteți organiza plimbări spre Mănăstirea Crasna, să vă afundați adânc în munte sau să explorați potecile care duc spre Slănic și spre Piatra Verde, monument geologic care veghează asupra orașului.

Casa și gospodăria se integrează perfect în aspectul unui sat vechi de munte, sat prin care încă trec văcuțele spre islaz iar oamenii își aranjează și pregătesc gospodăriile pentru schimbarea anotimpurilor.

Casa și gospodăria se integrează perfect în specificul unui sat de munte.

Vezi Tot

Facilități locație

Animale de companie
Autogospodărire
Bucătărie mobilată și utilată
Canapea în living
Cuptor
Foișor
Loc pentru grătar
Loc pentru servit masa
Parcare gratuită
Plită
Televizor în living
Terasă
Vezi Tot

Servicii de masă

La cerere putem oferi masă

Tip locație

Casă la țară
Tradițional
Check In 13:00
Check Out 10:00
Alte Informații

Obiective turistice

Se pot face excursii pe munte, la Manastirea Crasna, Slanic Prahova, Cheia, Brasov. La 5 km se afla statiunea Slanic Prahova, unde puteti vizita salina din Slanic, cea mai mare salina din Europa, va puteti racori la Baia Baciului sau in Raul Crasna. Statiunea Cheia se afla la 15 km. Mănăstirea Crasna este o mănăstire ortodoxă din România situată în satul Schiulești, județul Prahova, la 50 km N de Ploiești pe șoseaua Ploiești - Brașov prin Vălenii de Munte - Cheia, pe raza comunei Izvoarele, fiind construită în pădure, lângă râul Crasna, la poalele munților Ursoaia. Încă de la începutul secolului al XV-lea, pe Valea Prahovei și a Teleajenului, s-au constituit mici comunități monahale. Mănăstirea Crasna a fost întemeiată probabil de câțiva sihaștri de la Văleni la începutul secolului al XVIII-lea. Prima atestare documentară, un act de donație în care se arată că aici era un schit de călugări având o biserică de lemn, datează din anul 1745.[2] Zidirea actualei biserici a început în anul 1824, ctitorită de postelnicul Constantin Potlogea, ca biserică de mir pentru satul Băjenari, unde se refugiaseră locuitorii din împrejurimi după 1821, din cauza năvălirii turcilor.

Review

0/5
Fără Scor
În baza a 0 review-uri

Evaluare oaspeți

Excepțional
0
Superb
0
Bine
0
Mediu
0
Slab
0

Criterii evaluare

Locație
0 /5
Curațenie
0 /5
Facilități
0 /5
Raport calitate preț
0 /5
Ospitalitate gazdă
0 /5
0 review-uri la această locație - Afișat de la 1 la 0

Adaugă un review

Camere

Întreaga locație


x2


x1


80m2


x2


x6


x2

Review-uri

Review

0/5
Fără Scor
În baza a 0 review-uri

Evaluare oaspeți

Excepțional
0
Superb
0
Bine
0
Mediu
0
Slab
0

Criterii evaluare

Locație
0 /5
Curațenie
0 /5
Facilități
0 /5
Raport calitate preț
0 /5
Ospitalitate gazdă
0 /5
0 review-uri la această locație - Afișat de la 1 la 0

Adaugă un review

de la 400 RON /noapte

Gazdă de încredere

Dorina Rizea

Membru Localm din 2022

Alte locații in apropiere

Blândă Mărie

Bertea, nr.962a, Judetul Prahova
0/5 Fără Scor0 review-uri
de la 500 RON/noapte

Mândră Ioană

Bertea, 962 a, Judetul Prahova, Romania
5/5 Fără Scor1 review
de la 500 RON/noapte

Radu Dragu

Bertea, nr.962a, Județul Prahova
0/5 Fără Scor0 review-uri
de la 1.000 RON/noapte

La sat

Bertea, nr.30, Judetul Prahova, Romania
5/5 Fără Scor2 review-uri
de la 700 RON/noapte