de la 400 RON/noapte
Rezervă Acum
Întreaga locație

Descriere

Curtea noastră este o poartă de intrare în viața Mușcelului, un sat ferit de trafic într-un decor din desenele unor copii, cu căsuțe și dealuri.

Istoria locului, a curții, a început in 2004 când satul Mușcel a apărut pe harta unei excursii de duminică, spre dealurile înalte din apropiere de Târgoviște. Drumul spre sat, la vremea aceea descurajant din punct de vedere auto, dar luat la pas cu ambiție și curiozitate ne-a arătat un sat pitit într-un decor submontan superb. Din cele aproximativ 20 de gospodării ale Muscelului, am reușit să dăm o viață nouă uneia dintre ele: casa lui nea Lazăr, “Moșu”, cu cei aproape 100 de ani de la construcție, pentru că se știe că au trăit aici trei generații. Locul ține povești ale bătrânului proprietar, cum se lupta parte-n parte cu ursul, cum știa rosturile vieții, iar povestitorii sunt vecinii noștri. Restaurată în 2006, cu păstrarea zidăriei de piatră și a pereților din bârne și înlocuind ce a stricat timpul, casa a primit in 2019 haine cu rosturi noi și a devenit mai primitoare: camera muzicii și a cărților, camera sobei, bucătăria surprizelor, scara de jucărie spre mansarda-dormitor, baia, spații care abia așteptau să fie reinventate.

Curtea noastră este o poartă de intrare în viața Mușcelului, un sat ferit de trafic, într-un decor desprins din desenele unor copii, cu căsuțe și dealuri. Te poți lăsa desenat la foc de către proprii copii, sau poți verifica dacă au numărat corect stelele, să te duci la stână dupa lapte proaspăt muls, branză, urdă, să faci un drum la izvor, să privești Bucegii din vârful Mușcelului, să faci echipă cu mușcelenii la strânsul fânului, la curățat grădinile, la cules de plante, fructe și ciuperci. Optiuni cazare: Casa mare Un loc unde să se bucure 4-6 persoane. Un dormitor mare comun la mansardă; 2 paturi duble și 2 single. Camping Dacă vă place campingul dar doriți să vă bucurați de vecini și de ospitalitatea unui sat, puteți campa în curte. Delicii locale Lapte proaspăt de vacă, cașcavea – brânză afumată, cârnați locali si ouă libere de la găini scăpate de vulpe, etc.

Facilitati Zona de gratar Bucatarie Laptop friendly Gradina cu foisor Foc de tabara Drumetii ghidate (necesita mentiune la rezervare)

Fumatul este permis dar nu in interior. Copiii sunt bineveniti.

Conditii de rezervare Cazare minima 2 nopti. Pentru a va confirma rezervarea, este nevoie de achitarea avansului de 50%. Daca doriti sa anulati cu cel putin 7 zile inainte de check-in, va vom restitui suma integral.

Vezi Tot

Facilități

Baie proprie
Prosoape
Terasă
de la 400 RON/noapte
01/04/2023
-
02/04/2023

Gazdă de încredere

Ioana Raluca P.

Membru Localm din 2022